2008. szeptember 29., hétfő

A megalázott nektarinok új tündöklése

A hűtőben pakolászva 4 szem kissé ráncos nektarinra leltem. Szegények ki tudja mióta üldögéltek ott. De csöppet sem éreztem úgy, hogy minden teketória nélkül bele tudnék harapni bármelyikbe. Ha már ennyit várakoztak, akkor legalább adjuk meg a módját! Leginkább valamilyen lepényben gondolkoztam, így találtam rá Zsuzsinál erre a receptre. Kissé átalakult a saját ízlésem szerint, de alapnak nagyon jó volt. Ezúton is köszi neki!



Nektarinos lepény


12,5 dkg vaj
15 dkg cukor
3 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
12 ek liszt
1 kk fahéj
1 dl tejszín
4 közepes nektarin
csipet só


A vajat a mikróban megolvasztom, és félreteszem kihűlni. A tojásokat habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, sütőporral és csipet sóval. Ezután belekeverem az olvadt vajat, majd kanalanként hozzáadom a lisztet. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a tetejére jön a felszeletelt nektarin.
220°C-ra előmelegített sütőben sütöm 5 percig, majd további 35 percig kb 150°C-on. Az utolsó 5 percben fahéjjas cukorral szórom meg a tetejét.


2 megjegyzés:

Véleményt ide! :)