Vasárnapi ebéd, elméletileg a család életében egy fontos alkalom, amikor mindenki együtt ül az asztal körül. Reméljük valahol működik még ez a fajta hagyomány. Nekem jelenleg fontosabb, hogy vasárnap se kelljen órákig a tűzhely mellett álldogálni, és ha lehet még véletlenül se a jó magyar szokás szerinti rántotthús legyen az ebéd. Köszönet az ötletért a teszkónak, ahol sikerült habanero paprikát venni, a családi csilisbab receptet vettem elő.
Csilisbab
40 dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 doboz konzerv vörösbab
1 doboz konzerv kukorica vagy kb 20 dkg mirelit
1 doboz hámozott és darabolt paradicsom
olaj
só
bors
pirospaprika
csilipaprika
2 gerezd fokhagyma
A hagymát felkockázom és olajon üvegesre párolom majd lehúzom a tűzről és egy kiskanálnyi pirospaprikával megszórom. A húst felcsíkozom és rádobom a hagymára. Nagy lángon jól átforgatom, hogy mindenhol kérget kapjon a husi, majd megsózom és kis lángon kb 20 percig párolom. Ezután ráöntöm a paradicsomkonzervet, újra sózom, borsozom, és hozzáadom az apróra felaprított fokhagymát. Hagyom egy negyedórát főni, aztán beleborítom a lecsöpögtetett babot és kukoricát. Végül jöhet az erőspaprika, még egyszer összeforralom és kész is.
2008. szeptember 28., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Véleményt ide! :)