Nem titok, hogy imádok főzőműsorokat nézni. Pláne tvpaprikát. Ha lehetne, egész nap az menne, de sajnos nem lehet... És ami a leginkább kedvenc Bandi és Koziék után, az ha magyar éttermek szakácsait nézhetem, ahogy a saját konyhájukon főzőcskéznek. Ilyenkor általában csorog a nyálam, és lázasan jegyzetelek. A jegyzetelés persze mindössze az összetevőkre terjed ki, mert ilyenkor általában nem mondanak mennyiségeket. Egy ilyen jegyzetelgetés hozta meg a kedvemet, hogy a vasárnapi ebéd mellé mirelit sültkrumpli helyett inkább lepcsánka legyen.
Lepcsánka, lánykori nevén Tócsni
2-3 nagyobb krumpli
liszt (sacc per kb 3-4 ek)
só
bors
2 tojás
olaj
A krumplit meghámoztam, lereszeltem (és olálá rájöttem, hogy sürgősen be kell szereznem egy gépet, ami ezt legközelebb megkönnyíti, mert túl sok körmöm és ujjam veszett oda a nagy harcban), kicsit kicsavarom, majd sózom, borsozom. Ráütöm a tojásokat és rászórom a lisztet, összekeverem. Serpenyőben kevés olajat melegítek, majd kanállal amerikai palacsinta méretű korongokat terítek bele. 2-3 perc után fordítom.
2008. szeptember 10., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Véleményt ide! :)