2008. július 29., kedd

Szilvahegyek

Éljen-éljen lassan elindult a szilvaszezon! Ebből fakadóan kétszer annyi szilva ül itthon, mint amennyit nyersen elpusztítunk, tehát...



Szilváslepény


4 tojás
20 dkg cukor
25 dkg margarin
40 dkg liszt
2 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
szilva


A sütőt 180°C-ra bekapcsolom. A szilvákat megmosom, kettévágom, kimagozom, majd még kettőbe vágom. A tojásokat szétválasztom, a sárgákat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a margarint és azzal is összedolgozom. Belereszelem egy citrom héját. Fokozatosan hozzáadom a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd a tejfölt. Végül felverem a tojásfehérjéket, és óvatosan hozzáadom a tésztához. Kivajazok egy nagy tepsit, majd ebben egyenletesen elterítem a tésztát. A tészta tetején héjas felükkel lefelé elosztom a szilvát és kissé belenyomkodom a tésztába, végül megszórom néhány evőkanál cukorral és mehet a sütőbe, kb 30-40 percre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt ide! :)