2008. július 20., vasárnap

Komfortfúd

Péntek este, otthon egyedül, egy végigdolgozott hét után. Ráadásul éppen Nigella falatozója ment a tv-ben, és pont a comfort food volt a téma. Érdekes egyébként, hogy kinek mi az az étel, amitől szebb lesz a világ. Az egyértelmű, hogy a csoki, vagy általában az édes dolgok tökéletesen alkalmasak a vigasztalásra. De pölö a Nigella által felhozott kínálatból a húslevessel és a krumplipürével is teljesen egyetértek. De a rizottó... Hát nem tudom. A sült zöldségek halumival szintén nagyon finomak lehetnek, de nem jutna eszembe. Valahogy utóbbi kettő felesleges energiatartalma annyira alacsonynak tűnik, hogy nem látom be mi bennük a vigszadó. Tv nézés közben nekem az omlett ötlete kúszott a gondolataimba. Felkerekedtem hát a hűtő irányába, hogy megnézzem mivel is tölthetném meg.


Cukkinis omlett


1 kis cukkini
1 kis fej hagyma
2 szelet bacon
3 tojás
1 dl tej
reszelt sajt (nálam karaván és trappista)
olaj

fehérbors


Felszeletelem a hagymát, a cukkinit, és a bacont, lereszelem a sajtot. Kevés olajon elkezdem pirítani a szalonnát, néhány perc elteltével hozzáadom a hagymát és megfonnyasztom. Majd jöhet rá a cukkini, amit párolás közben sózok, borsozok. Közben feltöröm a tojásokat, a tejjel felverem őket, és kissé megsózom. Előveszek egy palacsintasütőt, kevés olajat hevítek benne, majd beleöntöm a felvert tojásokat. Közepes lángon megfordítás nélkül teljesen átsütöm. Amikor elkészült egy tányérra csúsztatom, a cukkinit az egyik felére halmozom, megyszórom sajttal, majd az omlettet kettéhajtom, és a tetejét is megszórom sajttal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt ide! :)