2008. június 18., szerda

Ruszwurm

A Ruszwurm Cukrászda valamiért kevésbé ismert, legalábbis a Gerbeaud-hoz, vagy a Daubnerhez képest. Igaz kissé eldugott helyen, a Budai Vár egy kis utcájában található, és nem nevezhetnénk nagy befogadó képességű helynek. Talán 8-10 asztal van, és ebbe már beleszámoltam az utcaiakat is. Azt is tudni kell róla, hogy a Várban sétáló turisták általában rátalálnak, és előszeretettel üldögélnek ott, de eddig mindig sikerült egy üres asztalt találni.


Aki ismeri annak talán nem is kell mondanom, de aki nem, azoknak üzenem, hogy tessék kipróbálni!!! Főleg a ruszwurm krémest. Mennyei. Nem az a pudingszerű, remegős, sárga íztelen vacak, amit sok helyen krémesnek mernek nevezni. Hanem habos, édes, krémes, egyszóval isteni. Ha arra felé vetődünk (ami sajnos nem történik meg elég gyakran), akkor kötelező egy-két adag krémest leszállítani a családnak is. De van ott más is. Az Eszterházi torta is pazar, rengeteg diókrémmel. Ha esetleg hűvös időben járunk ott, akkor kijár egy igazi forró csoki is, mert az is utánozhatatlanul finom. Őszintén bevallom a fagyijukat még sosem kóstoltam, annyi hely sosem marad a krémes bekebelezése után. Mellesleg a krémes elkészítéséhez némi támpont itt.

A képek eredetije a www.ruszwurm.hu oldalon található.

2 megjegyzés:

  1. A krémesük messze jobb, mint amilyen fagyit képesek előállítani. Köszi a tippet! Rég jártam arra, a napokban felkeressük a Nőkkel.

    VálaszTörlés
  2. Valahol sejtettem, hogy így lehet. Eddig minden cukrászdában ez volt, vagy a fagyi jó, vagy a süti. Sajnos egyszerre mindkettőhöz nem értenek a cukrászok...

    VálaszTörlés

Véleményt ide! :)