2008. június 14., szombat

Ha hétvége, akkor gyorskaja

Az átlag magyar éppen hétvégén ér rá igazi ebédet főzni. Na, hát nálunk ez nem mindig van így. Mivel ma reggel a baleseti sürgősségin nyitottunk ujjfeldagadás okán, így hazafelé fejben meg kellett fogalmazni, hogy mégis mi az, ami gyorsan elkészül, még a maró gyomorsavak felgyülemlése előtt. Hambi? Hambi. Darált marhahusi amúgy is egy hete figyel a mélyhűtőben, a frissen beszerzett serrano paprika szintén csak az alkalomra vár, a többi szükségest pedig hazafelé beszerezzük.





35 dkg darált marhahusi
1 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
só, bors
1-2 ek olaj a sütéshez
4 szezámmagos hambizsömle
4 szelet sajt
paradicsom
serrano paprika (ecetes)
mustár
majonéz
ketchup


A hagymából 8 vékony karikát vágok, a maradékot nagyon apróra felkockázom. A paradicsomot felkarikázom, a paprikákat szintén. A zsömléket kettévárom, és a sütőbe teszem a belső felükkel felfelé, hogy majd a grill alatt szépen megpiruljanak.
A husit áttört fokhagymával, a felkockázott hagymával, sóval és borssal összegyúrom, és 4 pogácsát készítek belőlük. Olaj a serpenyőbe, és a pogikat oldalanként kb 3 percig pirosra sütöm, majd ahogy azt az ötletadónál olvastam, alacsonyabb lángon még néhány percig sülnek, hogy belül is minden rendben legyen. Amint megsültek azonnal kapnak egy-egy szelet sajtot a tetejükre, hogy az kissé ráolvadhasson. Közben meggrillezem a zsömléket, majd jöhet az öszeállítás. Alsó zsemlefél, hagymakarikák, husi sajttal, paprika, paradicsomszeletek, majonéz, mustár, zsemletető. Természetesen salátalevéllel még gusztusosabban néz ki, de csak annak aki szereti is. Hozzá egy kis sült krumpli, ami közben szépen megsül a "frituban", max 20 perces ebéd. És persze 5 perc alatt elfogy...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt ide! :)