2009. április 26., vasárnap

Habcsókok

Elkészült az idei első karamellfagyi. Őszintén szólva nem tudok szabadulni tőle. Minden alkalommal, amikor fagyigyártásra adom a fejem egyszerűen muszáj elkészíteni... De ez mindig rengeteg "felesleges" tojásfehérje képződéssel jár. Ezért úgy gondoltam itt az ideje habcsókot csinálni. Ugyan nincs éppen szezonja...



Kókuszos és diós habcsók


3 tojásfehérje
22,5 dkg cukor
1 ek vaníliakivonat
8 dkg kókuszreszelék
8 dkg darált dió


A tojásfehérjéket kemény habbá verem a cukorral és a vaníliával, majd elfelezem. Az egyik felébe beleforgatom a kókuszt, a másikba a diót. A sütőt előmelegítem 130°C-ra, a tepsire sütőpapírt teszek és mivel habzsákom nincs, két kanál segítségével kis halmokat készítek a masszából. Kb 15 percig sütöm 130°C-on, majd 100°C-ra letekerve még 5-6 percig szárítom őket. Ha elkészültek könnyen lejönnek a papírról.
Tulajdonképpen ehetetlenül édes :)

1 megjegyzés:

  1. Szia Endivia!
    Olvastam a megjegyzéseidet, de a "technika csúny ördöge" valamiért eltüntette a blogomról:((
    De ezúton is köszi:-)
    Debigabi

    VálaszTörlés

Véleményt ide! :)