2009. május 2., szombat

Let me introduce you...

Kissé szégyenlem, de tegnapig még a létezéséről sem tudtam. Azaz ismerem a leszármazottait, szeretem is őket, zölden inkább, de fehéren is. Azt is tudtam, hogy fehérspárgáéknál előfordulnak egészen duci változatok is, no de ez...

Bemutatom az anyaspárgát:



Brutális, legalább 2 ujjnyi vastagságú, kb 15 centis, családom által kukinak aposztrofált fehér spárgasípok, melyek az éves ritkítás áldozatai lettek a termelőnél. Ebből következik, hogy évente kb 1 alkalommal lehet hozzájutni, és a termelő szerint akkor is az éttermek viszik el az összeset. Beszerzési helye a Fény utcai piac, és egyébként biogazdálkodásból való.
Egy gyors hámozás után akár nyersen is fogyasztható. Természesen ez csak elhivatottaknak ajánlott, mert az ízét úgy lehetne leírni, hogy mint a frissen fejtett borsó egy elég nagy lehelletnyi keserűséggel. Vagy ahogy a családi kupaktanács leírta: érdekes.
Sokat próbált nővér szerint érdemes nyers salátának, baconba tekerve kissé megsütve vagy rántva kipróbálni.

2 megjegyzés:

Véleményt ide! :)