A nyári flekkensütések elmaradhatatlan kísérője (többek között) a fűszeres sültkrumpli. Tulajdonképpen akár önmagában is teljes értékű vacsora lehetne.
A krumplit megmossuk és héjában megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, majd ha kicsit lehűlt, hosszában felvágjuk. Egy tepsit kiolajozunk, a krumplit beletesszük, megszórjuk a következő fűszerkeverékkel: só, őrölt bors, pirospaprika, őrölt kömény, fokhagymagranulátum, kis olajjal meglocsoljuk a tetejét, majd összeforgajtuk, hogy mindenhol fűszeres legyen (ez amolyan Nigella féle maszatolós munka), majd betesszük a forró sütőbe és pirosra sütjük.
Természetesen aki nem kedveli a krumplihéjat, az meghámozhatja, de szerintem az egyszerűen kell rá :)
2009. május 3., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Véleményt ide! :)