2008. november 5., szerda

Hütte Café

A mai kávézás helyszíne a Szabadság tér közepén csöndesen megbúvó Hütte Café. Gyönyörű idő volt és odabent amúgy sincs sok hely, ezért helyet foglaltunk a "kerthelységben", azaz a téren.


A választás egyszerű volt, mert a nap első kávéja tejeskávé kell, hogy legyen. Tesztelőtársam egy kapucsínót/cappuccino-t rendelt, amelyhez választható (nem tudom szebben megfogalmazni) ízesítő szirupok is vannak. Karamelles, mentás, fahéjas...
A kávéink meglepően gyorsan érkeztek, egyszerűen nagyon jól néztek ki, és az ízpróbán is jelessel szerepeltek. A "tálalás", azaz a csészék amelyekben felszolgálásra kerülnek, egyszerűen hazakívánkoztak a konyhámba, ki kell deríteni honnan is szerzik be...
Visszatérve, habár személy szerint semmi problémám nem akadt a hellyel, az ott töltött kb 45 perc alatt 6 fizetővendéget is elszalajtottak, vagy még inkább elhajtottak. Általam érthetetlen okokból mindenhol voltak székek, kettő asztal kivételével . Miután minden lehetséges hely foglalt volt az újonnan érkezők megpróbáltak a maradék két asztalhoz a falnál feltornyozott székekből néhányat átcipelni. Eredményképpen a pincér kirontott a kávézóból és a "hé, bocsi, nem-nem" szavak elhangzása után visszament. ???!!! Amikor ezt másodszor is eljátszotta, már tényleg vakartam a fejem. Nem kell a bevétel? Az már csak hab a tortán, hogy a nagy vendégelhajtásban a mellettünk ülő 2 hölgyhöz elfelejtett odamenni a rendelésért, ezért azok sűrű puffogások közepette szintén távoztak.
A kávé jó, az árak teljesen átlagosak (tejeskávé 450.-) és a pincér kedves is tud lenni, ha akar. Ha akar. Hm, szóval ambivalens érzésekkel távoztam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt ide! :)