2008. november 3., hétfő

Bástya

Neve szerint bisztró. A Blaha mellett található. Barátnőm szerint ott lehet az egyik legfinomabb tatárt enni, ráadásul tatárárakhoz képest fillérekért. Tulajdonképpen kávézó és étterem, tökéletes az elrendezése, így nem kell kávézás közben azt nézned, hogy a melletted ülő éppen májgombócos húslevest szürcsöl.
Az étteremrész dizájnja nagyon tetszik, de a kávézórészen érződik, hogy többet használja a nép. Estefelé pedig a kávézó bárrá avanzsál, ami egy nemdohányzó számára akár meg is ölheti a másnap délutáni kávézás élményét, ugyanis, ha nem is erősen, de érezni a kissé leült cigarettaszagot.


A kiszolgálással kapcsolatban nemigen lehet panasz, de persze itt is vannak jobb és kevésbé jó pincérek.
Ami az ételeket illeti, a magam nevében nem tudok nyilatkozni. Másokéban igen :) Mint az már említettem a tatárt abszolúte kifogástalannak tartották. Ezen felül a Somlói galuska is jó minősítést kapott.
A kávék közül nekem mindig szivem csücske a Latte macchiato, azt tehát le kellett tesztelni. És az értékelés: jeles. A jól néz ki és jó is tipikus esete. Jelentem a kávékat koffeinmentesen is lehet kérni. Ezen felül mindenképpen ajánlanám a Forró csokit, amit jelen esetben kvázi a vendég készít el. Ugyanis kapunk egy pohár forró tejet és egy pálcikán csücsülő csokikockát, amit addig kevergetünk a tejben, amíg az megfelelően csokissá válik. És ha összeragadt a szánk, akkor javasolnám a limonádé kipróbálását is.
Ami még van: wifi, és újságok.
Összességében a hely kellemes, nem drága, és - bár a vezetőségnek ez biztos nem jó - délután egyátalán nem zsúfolt.

Oldaluk: Bástya Bisztró

5 megjegyzés:

  1. A citrusféléknek nem is árt a hűtőben tartás, mert a héjukat vegyszerrel kezelik, ami azonban állítólag lebomlik a hidegben, így 1-2 nap hűtőzés után a héját is nyugodtan felhasználhatod.

    VálaszTörlés
  2. Upsz, a citruskérdéshez akart menni ez a megjegyzés. :)

    VálaszTörlés
  3. Nem baj, itt is rátaláltam, köszönöm :)

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok! Mi nem régen jártunk a Bástyában, nagyon bejött a hely. Kedvesek voltak, a limonádé mennyei és a padlizsánkrémről már nem is beszélek...

    Mosolyogtak az ott dolgozó emberek, ami nekem felüdülés volt a sok unott arc után. :)

    Csak így tovább!

    VálaszTörlés
  5. Bastya jo, megaldom!

    (a tatar beafsteak messze itt a legjobb, koszonjuk en es a belem)


    Z

    VálaszTörlés

Véleményt ide! :)