2010. április 29., csütörtök

Csicsókafasírt

Most más tollaival fogok ékeskedni, mert muszáj. Ma ez fogadott itthon:


Csicsókafasírt. Anyukám kreálmánya. Állati finom. És a változatosság kedvéért fejből csinálta. De kiszedtem belőle a receptet, hogy ismételhető legyen. :)

Hozzávalók:
5-6 szem csicsóka
1 fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 marék darált mandula
1 marék pirított szezámmag
1 + 2 marék darált dió
2 marék zsemlemorzsa

bors
paprika
1 tojás
3-4 marék liszt


A csicsókát meghámozzuk és lereszeljük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és a csicsókához keverjük a mandulával, szezámmaggal, az 1 marék dióval és a tojással együtt. Fűszerezzük majd annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. A maradék diót összekeverjük a zsemlemorzsával. Lapos pogácsákat formálunk a masszából és beleforgatjuk a diós morzsába, majd bő olajban kisütjük.

Melegen és hidegen is finom. Alighanem a borsófőzelékem mellé is ezt fogom enni :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt ide! :)