2007. május 24., csütörtök

Amcsi palacsinta

Már 2-3 hónapja előfizettem a Tvpaprika magazinra, mégis eddig csak a nyálamat csorgattam a finomságok felett. De ez a recept meghozta az áttörést. Egyszerűen muszáj volt kipróbálni, és azóta már muszáj volt újra és újra megcsinálni, annyira finom.



Epres palacsinta

10 dkg liszt
3,5 dl tej
2 tojás
1 ek olaj
3 dkg cukor
tejszín és eper ízlés szerint


A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, majd apránként hozzákeverjük a lisztet és a tejet. A fehérjét habbá verjük és belekeverjük a masszába, végül jöhet az olaj is. Ebből a sűrű masszából kisebb, kb fél venti vastag korongokat sütünk. (Nekem könnyű dolgom volt, találtam amcsi palacsintasütőt a konyhaszekrényben.) Ezután már csak a tejszínt kell felverni - bár a "nyomós" tejszínnel még ezt a melót is meg lehet spórolni - és az epreket felszeletelni.

Muszáj volt kipróbálnunk juharsziruppal is. Ami meglepően édesnek bizonyult, így a kevesebb több szabályt kellett érvényesíteni, de ezzel együtt nagyon finom volt.
És hozzá kell tenni, hogy nem kis bosszúságomra valamiért az első palacsinta (csakúgy mint a sima palacsintáknál) leragad, vagy megég, vagy elszakad, illetve ezek véletlenszerű kombinációját produkálja. Megoldás???

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Véleményt ide! :)