2009. június 24., szerda

Rizs-rizs-rizs

Miután néhány hete olvastam Reni postját, azonnal nekiálltam, hogy kipróbáljam. Ugyan nem lett túl autentikus, mert fenyőmagot egyátalán nem tudtam felmutatni, és a mazsolát is aszalt vörösáfonyával helyettesítettem, de tényleg nagyon finom volt. Namost ha étcsokival finom, akkor fehércsokival is annak kell lennie, ugyebár. Sőt, a fehércsokihoz dukál némi kókusz, és a kókuszos rizsről már tudjuk, hogy jó dolog. Azaz íme a konyhapult variációja:



Bostrengo White

2,5 dl rizs
4 dl víz
1 dl tej
4 ek méz
1 tojás
1 citrom reszelt héja
80 g fehércsokoládé
3 ek kandírozott citromhéj
8 dkg kókuszreszelék



A rizst a vízzel elkevert tejjel felteszem főni, lassú tűzön puhára főzöm, azaz addig, amíg a folyadékot teljesen felszívta. Közben felolvasztom a csokoládét, lereszelem a citromhéjat, habosra felverem a tojást. Amikor a csokoládé felolvadt, hozzáadom a tojást, a mézet, a kókuszt, a reszelt citromhéjat és a kandírozott citromhéjat. Majd belekeverem a megfőtt rizst és egy sütőpapírral bélelt kerek formába átkanalazom a masszát. 150°C-ra előmelegített sütőben 50 percig sütöm.