
Nektarinos lepény
12,5 dkg vaj
15 dkg cukor
3 tojás
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
12 ek liszt
1 kk fahéj
1 dl tejszín
4 közepes nektarin
csipet só
A vajat a mikróban megolvasztom, és félreteszem kihűlni. A tojásokat habosra keverem a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, sütőporral és csipet sóval. Ezután belekeverem az olvadt vajat, majd kanalanként hozzáadom a lisztet. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, a tetejére jön a felszeletelt nektarin.
220°C-ra előmelegített sütőben sütöm 5 percig, majd további 35 percig kb 150°C-on. Az utolsó 5 percben fahéjjas cukorral szórom meg a tetejét.

Örülök, hogy hasznosítani tudtad:-)
VálaszTörlésNaggyon finom lett :)
VálaszTörlés