tag:blogger.com,1999:blog-3815675766091282010.post5255536815242695266..comments2014-05-13T10:52:40.877+02:00Comments on Konyhapult: Citromkérdésendiviahttp://www.blogger.com/profile/14179643343387965426noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-3815675766091282010.post-41139585557457697972008-11-05T21:35:00.000+01:002008-11-05T21:35:00.000+01:00Azért nyugodtan kézbe lehet venni egy citromot, at...Azért nyugodtan kézbe lehet venni egy citromot, attól még nem esik baja ;) Csak ha tényleg van egy puha foltja, akkor azt jobb nem megvenni. Egyébként a legtöbb ilyen nyomódás szállításkor keletkezik - pl. már ott kezdődik, hogy lehetőleg sima felületre jobb helyezni a citromot/narancsot, mint a bevásárlókocsi fémkosarába, ahol könnyen megnyomódhat. Rá pakolni nem érdemes, ill. nyomás alatt álló hátizsákba tenni (pl. hátizsák, ami hátra véve "nyomás alá kerül", ha érted mire gondolok). Kocsiban persze jól elvan, nekem spec. csak bicajom van ;) Persze jobb, ha nem is dobálódik, esnie pedig végképp nem szabad, mert már 1 méterről is tuti megnyomódik a külseje. Én otthon most ősszel vettem citromot és narancsot Miskolcon az Avason egy zöldségesnél, teljesen jó volt mindegyik - s nagyon jó áron is adta, szóval nem mindenhol árulnak előre összenyomkodottat ;)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3815675766091282010.post-65197151696935439762008-11-05T16:16:00.000+01:002008-11-05T16:16:00.000+01:00A randa szúrós szaghoz még hál' isten nem volt sze...A randa szúrós szaghoz még hál' isten nem volt szerencsém. :)endiviahttps://www.blogger.com/profile/14179643343387965426noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3815675766091282010.post-49176152504090424612008-11-05T16:15:00.000+01:002008-11-05T16:15:00.000+01:00Köszönöm beatbull!!! Akkor a kis sárgák maradnak a...Köszönöm beatbull!!! Akkor a kis sárgák maradnak a hűtőben. Sajna teljesen nyomásmentes citromot nehéz beszerezni, mert ugye mind láttunk már olyat, hogy "Terinéni" válogatáskor minden egyes szemet megnyomkod...endiviahttps://www.blogger.com/profile/14179643343387965426noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3815675766091282010.post-2093372359775052342008-11-04T22:32:00.000+01:002008-11-04T22:32:00.000+01:00És milyen randa szúrós szaga tud lenni! :(És milyen randa szúrós szaga tud lenni! :("saját levében"https://www.blogger.com/profile/02512085899978922450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3815675766091282010.post-53975669727082655862008-11-04T21:28:00.000+01:002008-11-04T21:28:00.000+01:00Egyébként, ha van esetleg egy uv-fényed, akkor azz...Egyébként, ha van esetleg egy uv-fényed, akkor azzal egyszerűbben lehet észrevenni a megnyomott és penészveszélyes citromokat. A citrusgyümölcs-termővidékeken is hasonlóan ellenőrzik a gyümölcsöket, mielőtt ládákba kerülnek.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3815675766091282010.post-40871884575100101242008-11-04T21:26:00.000+01:002008-11-04T21:26:00.000+01:00A citrom héjában található olaj nyomás hatására ki...A citrom héjában található olaj nyomás hatására kijön, s ezen a felületen megpenészedik a citrom. Egyébként a narancs, grépfrút meg egyéb citrusgyümölcs is, aminek a héjában nedvesség található. A megoldás egyszerű: csak ép külsejű, nyomásmentes héjú citromot vegyél és szállításkor is ügyelj rá, hogy ne nyomódjanak meg. Hűtőben még tovább eláll, akár több mint 2 hétig is, bár én javasolnám, hogy 1 hét után használd fel.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10984122431528478440noreply@blogger.com